Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Latvijas basketbols par savu rezultātu eksploziju var pateikties itāļu trenerim Lukam Banki, un līdzīgu brīnumu noteikti nebūtu nekas pretī pieredzēt arī futbolistiem – kas nacionālās izlases vadību uzticējuši Paolo Nikolato. Jau šonedēļ itāli gaida debijas mačs pie komandas stūres.

Papētot Latvijas vadošo sporta spēļu valstsvienību treneru korpusus, varam secināt, ka Latvijas sportā iestājušies itāļu laiki. Kas nav nekas slikts! Itālija ir varena valsts – itāļu virtuve, itāļu opera, itāļu mode... Leonardo da Vinči, Mikelandželo, Kristofors Kolumbs, Lučāno Pavaroti... Latvijā mēs šo sarakstu varam paturpināt ar – Luka Banki! Vai varēsim arī ar Paolo Nikolato? To pamazām sāksim saprast šajā un nākamajā nedēļā, kad Latvijas futbola izlase aizvadīs savas pirmās spēles jaunā trenera vadībā. Tāpēc šoreiz "Bufetē" savulaik ilggadējs futbola apskatnieks, tagad Latvijas Futbola federācijas prezidenta biroja vadītājs un Latvijas izlases uzbrucēja tēvs – Askolds Uldriķis.


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Delfi sporta nodaļas galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!