Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čehijas hokeja ekstralīgas vienība Hradeckrālovas "Mountfield" pagarināja vienošanos ar Latvijas aizsargu Ralfu Freibergu uz vēl vienu sezonu, svētdien pavēstīja klubs.

Freibergs pievienojās Hradeckrālovas komandai pagājušā gada vasarā un šosezon 52 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet astoņās "play-off" spēlēs tika pie diviem precīziem metieniem.

Pirms pagājušās sezonas Freibergs pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezās Čehijā un Litvīnovas "Verva" rindās aizvadīja 43 regulārās sezonas mačus, sakrājot 14 (2+12) rezultativitātes punktus, un trīs "play-off" mačus.

Savukārt pirms tam Freibergs 2021./2022.gada sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", bet noslēdza Izerlonas "Roosters" komandā Vācijas DEL čempionātā, bet no 2017.gada līdz 2021.gadam jau spēlēja Čehijā

Pirmās trīs sezonas Čehijā latviešu aizsargs aizvadīja Zlīnas "PSG Berani" rindās, bet 2020./2021.gada sezonu uzsāka Brno "Kometa", vēlāk pārceļoties uz Tršinecas "Ocelārži", ar kuru kļuva Čehijas čempionu.

Freibergs arī aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat aizsargs pārstāvējis Latviju divās olimpiskajās spēlēs un septiņos pasaules čempionātos, tajā skaitā arī palīdzot pagājušajā pavasarī valstsvienībai izcīnīt bronzas godalgas.

Sestdien "Mountfield" ceturtdaļfināla piektajā mačā ar 2:3 zaudēja Pardubices "Dynamo" un sērijā līdz četrām uzvarām piekāpās ar 1-4, nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!