Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien kārtējo zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets" ar latvieti Elvi Merzļikinu vārtos, ar rezultātu 2:6 (1:0, 1:2, 0:4) izbraukumā kapitulējot Arizojas "Coyotes".

Merzļikinš šajā mačā atvairīja 29 no 35 pretinieku metieniem. Latvietis trīs vārtus ielaida spēles pēdējās piecās minūtēs, turklāt divus no šiem goliem "Coyotes" guva mazākumā.

"Blue Jackets" pirmie izvirzījās vadībā, kad 12. minūtē Būns Dženers guva vārtus vairākumā. Kolumbusa minimālu vadību saglabāja līdz otrās trešdaļas otrajai pusei, bet tad 35. un 37. minūtē precīzus metienus izdarīja Matiass Mačelli un Džošs Douns, kuram šī bija debijas NHL spēle.

Pārtraukumu pirms trešās trešdaļas "Blue Jackets" sagaidīja ar neizšķirtu rezultātu, jo Zaks Verenskis pēdējā minūtē vairākumā saņēma ripu, slidoja tuvāk vārtiem un izdarīja precīzu metienu.

Tomēr trešā trešdaļa "Blue Jackets" komandai bija ļoti neveiksmīga. Mača 52. minūtē Douns guva savus otros vārtus mačā, Niks Bjugstads dubultoja savas komandas pārsvaru, bet pēdējos divus vārtus "Coyotes" guva mazākumā. Niks Šmalcs raidīja ripu vārtos pretuzbrukumā no iemetiena apļa, bet Dilans Genters noslēdza izgājienu pret Merzļikinu.

Vēl pāris minūtes pirms tam Genters pazaudēja balansu un uzslīdēja virsū Merzļikinam. Latvijas vārtsargam vajadzēja nelielu atelpas brīdi, lai turpinātu spēli. Komandas ārsts pārliecinājās, ka viņam viss kārtībā, un Merzļikins turpināja spēlēt.

Citā mačā Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" mājās ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:1, 1:2) zaudēja Bostonas "Bruins" komandai.

Balinskis laukumā pavadīja 10:53 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Evans Rodrigess jau 27. sekundē deva vadību "Panthers" komandai, bet tad abas komandas ar vārtu guvumiem apmainījās trešdaļas pēdējās trīs minūtēs. Čārlijs Makavojs izlīdzināja rezultātu, bet Sems Reinhārts nedaudz vairāk nekā pēc minūtes atjaunoja vadību "Panthers" vienībai.

Otrajā trešdaļā Davids Pastrņāks rezultātu vēlreiz izlīdzināja "Bruins" komandai, taču trešā perioda vidū Kārters Verhengī trešo reizi deva vadību mājiniekiem. Tomēr arī šoreiz to noturēt neizdevās. "Bruins" spēlētājs Trents Frederiks realizēja vairākumu 56. minūtē, bet Pāvels Zaha divas minūtes pirms spēles beigām izrāva uzvaru Bostonai, kad aktīvi nocīnījās par vārtsarga atvairīto ripu.

"Panthers" ar 97 punktiem 72 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, savukārt "Bruins" ar 99 punktiem 73 cīņās ir pozīciju augstāk. "Blue Jackets" ar 58 punktiem 72 spēlēs ierindojas pēdējā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!