Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistam Zemgum Girgensonam arī šajā sezonā neizdosies debitēt Stenlija kausa izcīņā, un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien oficiāli zaudēja iespēju sasniegt izslēgšanas spēles. Citā mačā Uvis Balinskis palīdzēja Floridas "Panthers" pārspēt Otavas "Senators".

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) zaudēja Dalasas "Stars" vienībai.

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 10:56 minūtes, kuru laikā statistikas rādītājos izcēlās tikai ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Alekss Taks izpildīja precīzu metienu, bet Džeisons Robertsons divas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja. Pirmās trešdaļas vidū Rasmuss Dalīns vēlreiz deva vadību Bufalo komandai, taču otrajā trešdaļa "Stars" hokejisti Vaiets Džonstons un Džo Pavelskis izcēlās ar precīziem metieniem un nodrošināja savai komandai uzvaru.

"Sabres" ar 79 punktiem 79 spēlēs zaudēja izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šis būs jau 13. gads pēc kārtas, kad Stenlija kausa izcīņa risināsies bez Bufalo komandas, kas ir NHL antirekords un dalīta garākā sērija Ziemeļamerikas sportā. Amerikāņu futbola komanda Ņujorkas "Jets" arī 13 gadus nespēja sasniegt "play-off".

Citā spēlē Balinska pārstāvētā "Panthers" mājās ar rezultātu 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Otavas "Senators".

Balinskis šajā mačā spēlēja trešajā aizsargu pārī un laukumā pavadīja 11:22 minūtes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu un atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Abus vārtus "Panthers" komanda guva jau pirmajā trešdaļā, 13. un 15. minūtē precīzi metot Antonam Lundelam un Nikam Kazinsam. "Panthers" vārtsargs Entonijs Stolarzs atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

Vēl Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) zaudēja Tampabejas "Lightning" komandai, bet Elvis Merzļikins šim mačam netika pieteikts.

"Blue Jackets" vārtus šajā mačā sargāja Džets Grīvss, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem.

Kolumbusas komandai abus vārtus guva Kirils Marčenko, savukārt "Lightning" komandā ar trīs vārtiem izcēlās Stīvens Stemkoss, bet pa reizei precīzi meta Breidans Points un Entonijs Sirelli.

"Panthers" ar 104 punktiem 79 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" ar 64 punktiem 79 spēlēs atrodama 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!