Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja 14 metienus, taču tas neglāba viņa un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" no zaudējuma papildlaikā.

"Canucks" mājās ar rezultātu 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) piekāpās Arizonas "Coyotes". Šilovs atvairīja 14 no 18 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 77,8% raidījumu.

Otrajā trešdaļā pēc spēlētām nepilnām sešām minūtēm viesus vadībā izvirzīja Džošs Brauns, taču laukuma saimnieki panāca neizšķirtu nedaudz mazāk kā pusotru minūti līdz perioda beigām, precīzam esot Džonatanam Teneram Millers. Vēl minūti vēlāk Arizonas komandai vienu vārtu pārsvaru atguva Vladislavs Koļačonoks.

Trešā perioda ievadā "Coyotes" pārsvaru dubultoja Dilans Ganters, uz ko mājinieki atbildēja ar Konora Gārlenda un Elīasa Petešona gūtajiem vārtiem, nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātam kļūstot 3:3.

Papildlaikā "Canucks" bija iespēja izraut uzvaru, taču Filipa Hroneka soda metiens palika nerealizēts, un neilgi pēc tam Šilovu no vārtu priekšas pārspēja Logan Kūlijs, atnesot "Coyotes" vienībai panākumu.

Ganters maču noslēdza ar četriem (1+3) rezultativitātes punktiem, kamēr "Canucks" rindās Kvins Hjūzs asistēja visos mājinieku vārtu guvumos.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un sešas sekundes, no kurām četras minūtes un 33 sekundes pavadīja mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem, trīs spēka paņēmieniem, uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Canucks", kas jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, ar 105 punktiem 79 spēlēs Rietumu konferencē ierindojas otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!