Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis naktī uz piektdienu demonstrēja aktīvu sniegumu Floridas "Panthers" komandas uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

Floridas kluba savā laukumā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) apspēlēja vienu no līgas vājākajām komandām Kolumbusas "Blue Jackets", kurā traumas dēļ ārpus pieteikuma palika latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. "Panthers" šī bija 50. uzvara sezonā, šo robežu sasniedzot vien otro reizi kluba vēsturē.

Balinskis uz ledus pavadīja 16:37 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un vienreiz bloķēja sāncenšu raidījumu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon latvietis NHL aizvadījis 24 spēles, kurās iekrājis trīs (1+2) rezultativitātes punktus un pozitīvu lietderību +1.

"Panthers" komandā visus 25 metienus atvairīja vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš ar šosezon aizvadītajām sešām "sausajām" spēlēm dala labāko rezultātu līgā. Pa vārtiem mājinieku labā iemeta Metjū Tkačuks, Evans Rodrigess, Sems Reinhārts, kuram tas bija jau 54. "gols" šosezon, un Vladimirs Tarasenko.

Savukārt "Blue Jackets" vārtos stājās 23 gadus vecais Džets Grīvss, kurš atvairīja 42 metienus. Kolumbusa zaudējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm.

Citā ceturtdienas cīņā uzvaru guva arī uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) apspēlēja Vašingtonas "Capitals".

Girgensons nospēlēja 11:47 minūtes, un šajā laikā nebija diez ko aktīvs, zaudējot vienīgajā iemetienā un iegūstot negatīvu lietderības koeficientu -1. Šosezon latvietis 61 mačā ticis pie 13 (8+5) punktiem un, visticamāk, aizvadīs savu karjeras mazrezultatīvāko NHL sezonu.

"Sabres" jau ir zaudējusi cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā, turklāt aizvadītajā naktī izredzes krietni pabojāja arī "Capitals" komandai, kas cīnās par pēdējo ceļazīmi austrumos.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Panthers" ar 106 punktiem 80 spēlēs ir ceturtajā vietā, "Sabres" ar 81 punktu ir 13. pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" ar 64 punktiem ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!