Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas hokeja valstsvienību 2024. gada pasaules hokeja čempionātā pārstāvēs Džons-Džeisons Peterka, kurš ir latvieša Zemgus Girgensona komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres".

Kā piektdien vēsta Vācijas Hokeja federācija, tad pirmdien nākamnedēļ valstsvienību pastiprinās trīs NHL spēlētāji – vārtsargs Filips Grūbauers (Sietlas "Kraken") un divi uzbrucēji Džons Džeisons Peterka (Bufalo "Sabres") un Niko Šturms (Sanhosē "Sharks").

Peterka "Sabres" sastāvā aizvadītajā regulārajā čempionātā 82 mačos guva 28 vārtus un izdarīja 22 rezultatīvas piespēles, aizvadot savu izlaušanās sezonu NHL. Savukārt Šturms "Sharks" rindās 63 spēlēs guva piecus vārtus un izdarīja astoņas piespēles.

Par Grūbauera pievienošanos Vācijas izlasei jau bija zināms iepriekš. Viņš bija otrais vārtsargs Sietlas "Kraken" komandā, ko viņš pārstāvēja jau trešo sezonu. 32 gadus vecais vācietis 36 mačos izcīnīja 14 uzvaras, no kurām divas bija "sausā", vidēji savos vārtos ielaida 2,85 ripas un atvairīja 89,9% metienu.

"Pēc tam, kad mums jau bija panāktas vienošanās, tagad visas formalitātes spēlētājiem ir nokārtotas. Tāpēc mēs ar nepacietību gaidām Džonu-Džeisonu, Niko un Filipu, kuri mums pievienosies nākamnedēļ. Viņi ienesīs komandā savas personības, nekavējoties gatavojoties Pasaules čempionātam Čehijā," sacīja Vācijas Hokeja federācijas sporta direktors Kristians Kinasts.

Latvijas un Vācijas izlases savstarpējo B grupas maču Čehijas pilsētā Ostravā aizvadīs 15. maijā. Abām komandām tā būs ceturtā spēle turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!