Foto: polskihokej.eu

Zaudējumu pēdējā pārbaudes spēlē un sesto neveiksmi pēc kārtas otrdien, 7. maijā, piedzīvoja Latvijas hokeja izlases pirmā pretiniece pasaules čempionātā Polija, kas ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Dānijas valstsvienībai.

Polija pirmajās divās pārbaudes spēlēs uzvarēja Ungāriju, bet tagad piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas.

Gandrīz divas trešdaļas komandas nespēja gūt vārtus, līdz otrām perioda izskaņā Aleksandrs Trū guva dāņiem pirmos vārtus. Trešā perioda 33. sekundē Mikels Agārds panāca 2:0, bet Bartošs Fraško ātri vienus vārtus atguva. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Oskars Fiskers Mogārds vairākumā panāca 3:1, nodrošinot dāņiem uzvaru un sagādājot poļiem zaudējumu pēdējā pārbaudes spēlē.

Divu citu Latvijas pretinieču duelī Slovākija savās mājās ar 2:6 zaudēja ASV valstsvienībai, kas Slovākijā aizvadīja nelielu treniņnometni pirms pasaules čempionāta.

Slovāki spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0:2, bet otrajā periodā panāca 2:2. Spēles turpinājumā amerikāņi guva četrus vārtus, mača izskaņā raidot ripu arī tukšos slovāku vārtos.

Slovākijas labā vārtus guva Jurajs Šlafkovskis un Peters Čehlariks, bet ASV rindās izcēlās Džoels Ferabī, Metjū Boldijs, Maikls Ajsimonts, Breidijs Tkačuks, Viljams Smits un Kevins Hejess.

Vēl vienā pārbaudes spēlē pašreizējā pasaules čempione Kanāda ar 4:0 pieveica Ungāriju, kas vēl pirms dažām dienām sev nodrošināja atgriešanos elitē un spēlēs 2025. gada pasaules čempionātā.

Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar poļiem tiksies sestdien 11. maijā, bet čempionāta turpinājumā spēlēs pret Franciju (12. maijā), Kazahstānu (14. maijā), Vāciju (15. maijā), Zviedriju (18. maijā), Slovākiju (19. maijā) un ASV (21. maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!