Foto: Kadrs no video

Neskatoties uz to, ka viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā, septītajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs izcēlās ar vairākiem fenomenāliem "seiviem", vairākkārt glābjot savu komandu no droša vārtu zaudējuma.

"Canucks" NHL "playoff" otrās kārtas septītajā spēlē savā laukumā zaudēja Edmontonas "Oilers" vienībai ar rezultātu 2:3. Šajā sērijā Vankūveras komanda bija vadībā ar rezultātu 3-2, taču pēdējos divos mačos spēcīgāka izrādījās "Oilers".

Šilovs septītajā spēlē atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem. Tieši mūsu vārtsarga sniegums vairākkārt ļāva Vankūveras komandai nezaudēt vārtus un saglabāt izredzes uz panākumu.

Vienā no epizodēm, kad Vankūvera spēlēja mazākumā, Šilovs apbrīnojamā veidā paspēja pārvietoties uz otru vārtu pusi, notverot "Oilers" superzvaigznes Leona Draizaitla metienu.

Tāpat mūsu vārtsargs tika galā ar Konora Brauna metienu, kuru Edmontonas spēlētājs izdarīja izgājienā "viens pret viens". Šilovs savu komandu glāba brīdī, kad tā spēlēja vairākumā.

Savukārt jau mača otrajā minūtē Šilovam nācās tikt galā ar bīstamu Breta Kulaka metienu, ātri pārvietojoties pēc Dilana Holoveja metiena.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!