Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokejistiem ir jāturpina cīnīties par uzvaru pat tad, ja viņiem nav pietiekoši spēka, pēc uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pār Maskavas "Spartak" vienību trešdien izteicās Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Foto galerija

Aizvadītajā mačā "Dinamo" triumfēja ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 2:0), pārtraucot "Spartak" piecu uzvaru sēriju. Turklāt Latvijas klubs "Spartak" komandu pieveica ceturto reizi šosezon.

"Pretinieki spēlēja veiksmīgi, tāpēc ļoti cienu savu komandu par sekmīgi nospēlētajām mača beigām. Mums šis panākums bija ļoti svarīgs," izteicās Šuplers. "Dažreiz, ja spēlētāji nav tik svaigi vai traumēti, nākas spēlēt "caur nevaru", tomēr tāpat ir jāturpina cīnīties. Nevar visu sezonu aizvadīt spīdoši, jo tā ir gara. Tomēr tāpat jācīnās un šoreiz spēlētājiem tas izdevās."

Šuplers izteicās, ka, neskatoties uz to, ka šodien Tailers Arnasons nespēlēja, viņš dosies gaidāmajā izbraukuma sērijā. Tāpat tajā dosies arī Krišjānis Rēdlihs un trešais vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Tāpat Šuplers izteica apmierinātību ar spēlētāju sastāva maiņām trešajā trešdaļā. "Ja spēle neiet, tad kaut kas ir jāmaina un šoreiz tas palīdzēja."

Tikmēr "Spartak" komandas galvenais treneris Milošs Ržiga kārtējo reizi izteicās, ka viņa vadītā komanda izlaidusi uzvaru nevis rīdzinieki uzvarējuši.

"Mājinieki šodien neuzvarēja. Mēs spēlējām lieliski un bijām labāki. Tomēr mūs nogalināja noraidījumi," uzskata Ržiga. "Turklāt kvalitatīvi nebija sagatavots ledus un uz tā vietām bija ūdens peļķes."

Tāpat Ržiga nepiekrita, ka "Dinamo" viņa komandai būtu neērts pretinieks, atkārtojot, ka aizvadītajā mačā vajadzēja uzvarēt maskaviešiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 45 spēlēs pakāpās uz devīto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības, kas atrodas astotajā vietā. Savukārt "Spartak" ar 78 punktiem 46 mačos ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

Tagad Rīgas "Dinamo" 22.janvārī uzsāks četru spēļu izbraukuma sēriju - ar dienas pārtraukumu Latvijas klubs spēkosies ar Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čerepovecas "Severstaļ" un Mitišču "Atlant" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!