Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pirmās kārtas spēlēm pret Sanktpēterburgas SKA uzsvēra, ka pretinieks ir ļoti nopietns, ne tikai ņemot vērā katru spēlētāju individuāli, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

"Hokejs ir komandas spēle. SKA ir spēcīgs viss pirmais piecnieks. Jašins, Zubovs un vēl citi ir pasaules līmeņa spēlētāji. Gatavojamies spēlēt pret spēcīgu komandu, nevis atsevišķiem spēlētājiem. Jācenšas ne tikai izrādīt cienīgu pretestību, bet ir jāpacīnās arī par uzvaru," uzsver Šuplers.

Pagājušajā sezonā pēc zaudējuma Gagarina kausa pirmajā kārtā "Dinamo" komandas treneriem tika pārmests par neprasmi noskaņot spēlētājus izšķirošajām cīņām, tomēr Šuplers nevēlas atgriezties pie gadu veciem notikumiem. "Es negribu pārcilāt gadu vecus notikumus. Ar Viesturu [Koziolu] tikām skaidrībā. Viņš savos izteikumos pāršāva pār strīpu. Izslēgšanas spēlēs jāizvērtē arī pretinieki. Jāņem vērā, pret kādu komandu spēlējam. Ja piecpadsmit spēlētājiem ir NHL pieredze, tas ir ļoti nopietns spēks. Izslēgšanas spēlēm nevar sagatavoties pāris dienu laikā, ir jābūt arī pienācīgai spēlētāju atlasei."

Šuplers arī uzsvēra, ka "materiālajam stimulam ir sekundāra loma panākumu izcīnīšanā". "Vispirms ir jābūt meistarīgiem spēlētājiem ar cīņasgribu un raksturu, kas var izpildīt viņiem doto uzdevumu," piebilda Šuplers.

Atgādinām, ka KHL regulārajā čempionātā "Dinamo" ieņēma 13.vietu un Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Rietumu konferences spēcīgāko komandu Sanktpēterburgas SKA. "Dinamo" un SKA sērija līdz trīs uzvarām sāksies jau trešdien, 10.martā, Sanktpēterburgā. Otrā spēle 11.martā arī notiks Sanktpēterburgā, bet trešā spēle 13.martā risināsies "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā, ceturtā spēle 14.martā notiks "Arēnā Rīga", bet izšķirošā, septītā spēle 16.martā SKA laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!