Foto: AFP/Scanpix
Pretēji prognozētajam, joprojām nav skaidrības par krievu hokeja zvaigznes Iļjas Kovaļčuka nākotni. Par krievu uzbrucēju interesi izrāda gan Nacionālās hokeja līgas (NHL), gan Kontinentālās hokeja līgas komandas, taču sportists līgumu vēl nav parakstījis.

Pirmdien Kovaļčuks un viņa aģenti tikās ar NHL kluba Losandželosas "Kings" pārstāvjiem, taču abas puses notikušo nekomentē. Pēc Ziemeļamerikas masu medijos publicētās neoficiālas informācijas, puses nav spējušas vienoties par finansiālajiem nosacījumiem, - Kovaļčuka pārstāvji vēlas desmit gadu līgumu par 100 miljoniem ASV dolāru, bet "Kings" piedāvājot 12 vai 13 gadu līgumu attiecīgi par 63 vai 84,5 miljoniem ASV dolāriem.

Tikmēr interesi joprojām izrādot cits NHL klubs Ņūdžersijas "Devils", taču kluba ģenerālmenedžeris Lū Lamorjelo norādījis, ka situācija pēdējās dienās nav mainījusies. Ņūdžersijas komanda piedāvājusi krievu hokejistam septiņu gadu līgumu par 60 miljoniem ASV dolāru, taču pats sportists to nav ne pieņēmis, ne noraidījis. "Viss it tāpat, kā bija pirms trīs vai četrām dienām. Nekas nav mainījies. Man nav, ko piebilst."

Tikmēr pauzi notiekošajā ietur KHL klubs Sanktpēterburgas SKA, kas pirmdien paziņoja, ka Kovaļčuks, visticamāk, spēlēs SKA rindās.

Atgādinām, ka pagājušajā sezonā krievu hokeja zvaigzne spēlēja NHL klubā Ņūdžersijas "Devils", bet šobrīd ir neierobežoti brīvais aģents. Jūnija sākumā Krievijas masu mediji ziņoja, ka SKA ir izteicis Kovaļčukam finansiāli neticami izdevīgu piedāvājumu - līgumu uz trīs sezonām, kuru laikā viņš saņemtu 14 miljonus ASV dolāru gadā, un ļoti iespaidīgu summu tikai par līguma noslēgšanu. Tomēr vēlāk klubs un hokejists noraidīja, ka summa esot tik liela.

NHL regulārajā čempionātā karjeras laikā Kovaļčuks 621 spēlē guvis 338 vārtus un izdarījis 304 rezultatīvas piespēles. Pēdējās sešās sezonās katrā krievu hokejists guvis vismaz 40 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!