Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Novokuzņeckas "Metallurg" aizsargam Aleksandram Jerofejevam vēl nav skaidrības, vai viņš varēs palīdzēt Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā Slovākijā.

Kā zināms, janvāra pirmajā pusē Latvijas aizsargs KHL mača ar Omskas "Avangard" guva pleca savainojumu un bija spiests izlaist visu atlikušo sezonu.

"Tikai nesen man uztaisīja pleca operāciju un šobrīd izeju rehabilitācijas procesu," sarunā atzina Jerofejevs. "Tādēļ par to, kad atgriezīšos laukumā, vēl pāragri spriest. Runājot par pasaules čempionātu, tad varu teikt, ka iespējamība ir 50 pret 50, vai varēšu būt gatavs šajā laikā."

Šobrīd ir zināms, ka Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam Slovākijā uzsāks marta beigās, kad aizvadīs spēles Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā (EHC). Pirmā pārbaudes spēle Latvijai paredzēta jau 30.martā, kad izbraukumā spēkosies ar Zviedriju.

Šosezon "Metallurg" rindās Jerofejevs aizvadīja 34 spēlēs, kuru laikā guva trīs vārtus un izdarīja tikpat rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -6.

"Komanda iesāka sezonu ļoti veiksmīgi, taču pēc tam vairākiem vadošiem komandas spēlētājiem bija traumas un kopējais vienības sniegums pasliktinājās. Tāpat vairākās epizodēs mums vienkārši pietrūka veiksmes," atzina Jerofejevs.

Kā zināms, Jerofejevam šosezon beidzās līgums ar "Metallurg". "Pagaidām piedāvājums no "Metallurg" komandas vadības puses par līgumu pagarināšanu nav bijis. Šobrīd ļoti rūpīgi izskatu visus piedāvājumus, lai varētu pieņemt pareizāko lēmumu, kur aizvadīt nākamo sezonu," sacīja Jerofejevs.

KHL regulārā čempionātā Novokuzņeckas "Metallurg" 54 spēlēs izcīnīja 41 punktus un ieņēma ne tikai pēdējo 12 vietu Austrumu konferencē, bet otro sezonu pēc kārtas arī pēdējo visā līgā.

Tikmēr, runājot par gaidāmo KHL Gagarina kausa Rietumu konferences pusfināla dueli starp Latvijas komanda Rīgas "Dianmo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", Jerofejevs atzina, ka uzvarētājs varētu tikt noskaidrots tikai sestajā vai septītajā mačā.

"Manuprāt, cīņa starpa abām komandām risināsies ļoti spraiga, jo abas komandas ir ļoti līdzīgas. Domāju, ka pusfināla pāra uzvarētājs tiks noskaidrots tikai sestajā vai septītajā spēlē," savās domās dalījās Jerofejevs.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" komandu sērija sāksies otrdien Jaroslavļā plkst.16 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!