Foto: Reuters/Scanpix

Aptuveni viens miljons iedzīvotāju sestdien Bostonas ielās sveica Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējus Bostonas "Bruins", kas pa pilsētas ielām veica tradicionālo uzvarētāju parādi.

Svinības Bostonas ielās izvērtās gandrīz divu stundu garumā. Pilsētas ielu malas bija pārpildītas tik tālu, ka daudzi aizmugurējās rindās stāvošie pat īsti nevarēja redzēt "Bruins" komandu.

Parāde sākās pie "Bruins" mājas spēļu arēnas "TD Garden", kur komandu sveica pilsētas mērs Tomass Menino. Uzrunas teica arī kluba vadība, kā arī vairāki spēlētāji. Pēc tam komanda un kluba vadība, kā arī viņu radinieki sasēdās 18 mikroautobusos, kuri bija stilizēti kā laivas. Pēc izbraukšanas pa Bostonas ielām svinību galveni varoņi atgriezās pie "TD Garden" arēnas.

Policija pirms svinībām izteica bažas par drošību, tomēr parāde noritēja bez lieliem incidentiem. Pēc policijas sniegtās informācijas, svinīgās parādes laikā aizturēti deviņi cilvēki "par alkohola lietošanu publiskās vietās un nesabiedrisku uzvedību".

Lai gan svinības bija grandiozas, tās nebija lielākās Bostonas vēsturē. 2004.gadā Bostonas "Red Sox" beisbolistu uzvaru ielās svinēja gandrīz trīs miljoni iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!