Foto: Reuters/Scanpix
Savās mājās Toronto miris atrasts vēl viens Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētājs - 35 gadus vecais bijušais Nešvilas "Predators" uzbrucējs Veids Belaks.

Aizvadītajā sezonā Belaks pārstāvēja Nešvilas "Predators" komandu, taču jau pēc 15 spēlēm tika izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Belaks nevēlējās spēlēt Nešvilas fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) un martā paziņoja par karjeras beigām, taču turpināja strādāt "Predators" klubā.

Savas kajeras laikā Belaks pārstāvēja arī Kolorādo "Avalanche", Kalgari "Flames", Toronto "Maple Leafs" un Floridas "Panthers". Kopumā viņš NHL aizvadīja 549 spēles, kurās sakrāja 33 rezultativitātes punktus un nopelnīja 1263 soda minūtes. Savas NHL karjeras laikā Belaks piedalījās 125 kautiņos.

Belaks ir kļuvis jau par trešo NHL spēlētāju, kas negaidīti miris šajā starpsezonā. Viņa nāves cēlonis pagaidām nav zināms, bet vardarbība tiek izslēgta.

Kā ziņots, augusta vidū savās mājās mira latviešu aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās NHL komandas Vinipegas "Jets" uzbrucējs, 27 gadus vecais Riks Ripjēns, bet maijā Ņujorkas "Rangers" uzbrucēju, 28 gadus veco Dereku Būgārdu, kurš bija viens no līgas labākajiem "policistiem", atrada mirušu viņa Minesotas dzīvoklī. Vēlāk gan tika atklāts, ka Būgārda nāves iemesls bijis nejaušs medikamentu un alkohola sajaukums.

Zīmīgi, ka arī Ripjēns bija tā sauktais hokeja "policists".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!