Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas aizsargs Artūrs Kulda pēc aizvadītā atgriešanās mača Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pirmdien pauda savu pārliecību, ka pasaules spēcīgāko spēlētāju sabiedrība nav nekas pārdabisks un tajā ir iespējams spēlēt, vēsta portāls "winnipegsun.com".

Kā ziņots, Kulda pirmdien aizvadīja savu šīs sezonas pirmo maču NHL, palīdzot Vinipegas "Jets" vienība ar rezultātu 5:1 savā laukumā pārspēt Tampabejas "Lightning".

Kulda uz "Jets" komandu svētdien tika izsaukts, jo vienības aizsargam Polam Postmam vienību uz pāris dienām nācās pamest tuva radinieka nāves dēļ. Zīmīgi, ka "Jets" komandai šobrīd ir pieci traumēti aizsargi un arī Postma jau tika izmantots kā savainoto spēlētāju aizstājējs.

Kulda kļuvis jau par 12.aizsargu, kurš spēlējis "Jets" komandā šosezon.

"Šī nav raķešu zinātne. Visiem spēlētājiem ir divas rokas un divas kājas," pēc mača izteicās Kulda, kurš lielāko daļu cīņas tika izmantots pārī ar vienu vārtu guvēju Marku Flūdu. "Es varu šeit spēlēt un man nav satraukuma par uzvārdiem uz pretinieku krekliem."

Šo sezonu Kulda iesāka "Jets" fārmklubā Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), 13 spēlēs gūstot divus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Kuldu slavēja arī aizsargs Zaks Bogosjans, kurš ilgāku laiku ar Latvijas aizsargu spēlēja vēl Ontārio hokeja līgas (OHL) komandā Pīterboro "Petes".

"Viņš ir fizisks puisis ar spēcīgu metienu," uzsvēra Bogosjans. "Kad viņš pirmoreiz ieradās AHL, nezināja labi angļu valodu, tomēr tagad jau jūtas daudz drošāk un mani nepārsteidza. Viņš ievērojami progresējis savā spēlē visās jomās."

Tikmēr "Jets" galvenais treneris Klods Noels atgādināja, ka Kulda ir aizsargs, kuram primārā ir savu vārtu drošība. Viņš uzsvēra, ka no Latvijas aizsarga gaida tikpat lielu palīdzību kā no pārējiem izsauktajiem hokejistiem.

Kā ziņots, pirms sezonas Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

Vasarā Kulda noslēdza kvalifikācijas līgumu ar "Jets" komandu uz vienu gadu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL līdz šim bija aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja AHL komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

"Jets" komanda, kas pēdējās sešās NHL spēlēs tagad iekrājusi četrus punktus, ar 15 punktiem 18 mačos saglabāja priekšpēdējo, 14.vietu, Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!