Foto: Reuters/Scanpix
Trešo uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja latviešu aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Vinipegas "Jets" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 6:4 (3:1, 2:1, 1:2) pieveica Filadelfijas "Flyers" vienību.

Kulda savā trešajā NHL mačā šosezon laukumā pavadīja septiņas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu pretinieku metienu un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Jets" labā šajā mačā divus vārtus guva Braiens Litls, bet zaudētājiem pa diviem precīziem metieniem izpildīja Skots Hārtnels un Mets Rīds, kamēr Klods Žirū izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Jets" komanda, kas ar Kuldu sastāvā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, ar 19 punktiem 20 mačos saglabāja 13.vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Flyers" ar 25 punktiem 19 spēlēs ir Austrumu konferences līdervienība.

Kā ziņots, Kulda uz "Jets" komandu tika izsaukts 13.novembrī, jo vienības aizsargam Polam Postmam vienību uz pāris dienām nācās pamest tuva radinieka nāves dēļ.

Šo sezonu Kulda iesāka Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), 13 spēlēs gūstot divus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Pirms sezonas Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL līdz šim bija aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!