Foto: AFP/Scanpix
Arī latvieši Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers piedalās šonedēļ notiekošajās Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu jauno talantu treniņnometn

Pagājušajā mēnesī notikušajā NHL jauno spēlētāju draftā Girgensonu augsto 14.numuru pirmajā kārtā izvēlējās Bufalo "Sabres" komanda, bet Bļugeru otrajā kārtā ar 52.numuru izvēlējās Pitsburgas "Penguins". Tieši šo komandu treniņnometnēm latvieši pievienojušies, cenšoties pārliecināt par savu lietderību.

Girgensons intervijā portālam "buffalonews.com" atzina, ka joprojām nav izlēmis, ko darīs nākamajā sezonā - centīsies iekļūt "Sabres" komandā vai dosies uz Vermontas universitāti, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā.

"Nekas vēl nav izlemts. Redzēsim, kas notiks pēc nometnes, jo šis jautājums man šonedēļ ir jāizrunā," pastāstīja Girgensons. "Tas būs mans lēmums, jo netieku spiests. Klausīšu, ko saka sirds."

Zīmīgi, ka pirmajā nometnes dienā Girgensons ticis iespēlēts vienā maiņā ar jauno krievu centra uzbrucēju Mihailu Grigorenko, kurš šī gada draftā tika izvēlēts ar 12.numuru.

Kā ziņots, Čikāgas "Blackhawks" talantu treniņnometnē šonedēļ piedalās cits jaunais uzbrucējs Miks Indrašis.

Nometnēs uzaicināto hokejistu vidū ir gan vienību draftētie spēlētāji, gan dažādi no zemākajām līgām, bet parasti iespēju noslēgt līgumus iegūst vien daži no viņiem. Pirms tam 2010.gada vasarā uz šādu Vašingtonas "Capitals" komandas treniņnometni bija devušies latviešu vārtsargs Nauris Enkuzens un aizsargs Kristaps Sotnieks, kurus bija ieteicis toreizējais vienības vārtsargu treneris Artūrs Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!