Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās sarunās starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadību un tās Spēlētāju asociāciju (NHLPA) par sezonas atsākšanu un esošā lokauta izbeigšanu nav panākts cerētais progress un sarunas iestrēgušas.

Četru dienu ilgajās sarunās par jauno kolektīvo līgumu esot panākts kopsaucējs atsevišķos jautājumos, kas skar finanses, taču pārējos jautājumos abu iesaistīto pušu viedoklis atšķiroties vēl krasāk nekā vasaras sākumā.

Piektdien noritējušās sarunas esot beigušās ar asu vārdu apmaiņu starp atsevišķiem spēlētājiem un līgas vadības pārstāvjiem, ieskaitot līgas komisāru Geriju Betmenu.

"Mēs domājām, ka esam diezgan tuvu, lai noslēgtu kolektīvo līgumu, taču izrādās, ka esam pat ļoti, ļoti tālu no tā," pēc sarunām sacīja NHLPA izpilddirektors Donalds Fērs.

Betmens pēc sarunām kategoriski atteicās komentēt to norisi.

Lielākās domstarpības pašlaik esot par summu, kādu līga piešķirs, lai garantētu esošo spēlētāju līgumu izpildi. Sarunās līgas vadība piedāvājusi 211 miljonus dolāru (ap 116 miljoniem latu) lielu summu šim jautājumam, taču NHLPA uzskata, ka tas neesot ne tuvu tai summai, kas nepieciešama. Nepieciešamā summa lēšama ap 590 miljoniem dolāru (325 miljoni latu).

Spēlētāju asociācijas pārstāvji uzskata, ka 211 miljoni būs pietiekami vien pirmajiem diviem gadiem.

Sarunas par līgumu noritēja četras dienas pēc kārtas, bet par to atsākšanos pašlaik informācijas nav.

Kā zināms, pagājušajā mēnesī NHL piedāvāja līgai un spēlētājiem ieņēmumus dalīt tieši uz pusēm. Līga vēlējās, lai sezona sāktos 2.novembrī un tiktu izspēlētas visas 82 [katrai komandai] plānotās regulārā čempionāta cīņas. Līgas piedāvājumam spēlētāji atbildēja ar trim saviem variantiem, bet neviens no tiem neietvēra peļņas sadali uz pusēm.

Vēlāk abu pušu piedāvājumi tika noņemti no sarunu galda, bet līgas vadība bija spiesta atcelt visas regulārā čempionāta spēles līdz 30.novembrim, kas nozīmē, ka aizvadīt pilnu sezonu vairs nav iespējams.

Līdz šim atcelti 326 NHL regulārā čempionāta mači jeb 26% sezonas. Tāpat pagājušajā nedēļā līgas vadība atcēla šīs sezonas "Winter Classic" spēli.
Kā ziņots, līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!