Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas komanda "Rīga", aizvadot pēdējo izbraukuma spēli Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīrā šogad, ceturtdien, ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) izbraukumā pieveica vienu no spēcīgākajām sacensību komandām Mitišču "Atlanti".

Spēles rezultātu mājinieki atklāja jau 16.sekundē, bet pirmās trešdaļas izskaņā Mikam Lipsbergam izdevās panākt izlīdzinājumu.

Otrajā trešdaļā Deivids Sarkanis jau vadībā izvirzīja rīdziniekus, bet trešās trešdaļas sākumā "Atlanti" klubam izdevās panākt izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus 48.minūtē guva Pauls Zvirbulis un atlikušajā laikā rīdzinieki, pateicoties vārtsarga Kristera Gudļevska sekmīgam sniegumam, noturēja vienu vārtu pārsvaru.

Kā ziņots, pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja trešdien, kad rīdzinieki zaudēja ar rezultātu 1:2.

Šī "Rīgas" komandai bija pēdējā izbraukuma spēle šogad, un tai vēl atlicis aizvadīt vien četras cīņas savā laukumā.

Pirms tam iepriekšējās četras spēles "Rīgas" komanda aizvadīja ar Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvēto Balašihas MVD komandu, izcīnot trīs uzvaras. Savukārt pirms šiem mačiem "Rīga" un "Atlanti" komandas divreiz jau sacentās, rīdziniekiem savā laukumā piekāpjoties ar 3:6 un 2:5.

Pagājušajā sezonā abas vienības tikās Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā, kad pārāki ar 3-2 bija "Atlanti" hokejisti. Turklāt šajā sacensību fāzē Latvijas vienība zaudēja komandai no Mitiščiem jau otro gadu pēc kārtas.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 52 punktiem 36 spēlēs pakāpās uz devīto vietu un no labāko astotnieka, kas sezonas izskaņā ļautu piedalīties izslēgšanas mačos, atpaliek vairs tikai par diviem punktiem. Savukārt "Atlanti" ar 79 punktiem atrodas konferences līderpozīcijā un otrajā vietā visā līgā.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!