Foto: AFP/Scanpix
Aizvadījuši divas produktīvas sarunu dienas pēc kārtas, Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu īpašnieki un spēlētāji trešdien apmainījušies daļējiem kolektīvā līguma piedāvājumiem, vairākiem ASV medijiem vēsta situācijai tuvu stāvošas personas.

Otrdien abas puses tikās gandrīz desmit stundas, galveno uzmanību pievēršot klubu īpašnieku pārrunām ar spēlētājiem, bet trešdien sarunas turpinājušās ar vēl laikietilpīgāku sesiju.

"Mums bija labs dialogs daudzos strīdus jautājumos. Abu starpā gan joprojām ir vairāki ļoti svarīgi neatrasināti jautājumi, saistībā ar kuriem Spēlētāju asociācija (NHLPA) sniegs mums savas atbildes," izteicies NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs.

Tiek apgalvots, ka abas puses apmainījušās piedāvājumiem, kuros gan nav bijis visu nepieciešamo kolektīvā līguma punktu. Tā vietā klubu īpašnieki un NHLPA vairākās īsās sarunu sesijās dalījās domās par vairākiem svarīgiem līguma punktiem.

ASV mediji uzsver, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai pēdējo divu dienu produktīvās sarunas liecina par tuvošanos lokauta izbeigšanai, kas ilgst jau vairāk par 80 dienām.

Līgas komisārs Gerijs Betmens paudis, ka ir apmierināts ar sarunu pašreizējo gaitu.

Ceturtdien abas puses turpinās dialogu.

Jau ziņots, ka līgas vadība aizpagājušajā nedēļā atcēla šīs sezonas Visu zvaigžņu spēli un regulārā čempionāta mačus līdz 14.decembrim. Tādējādi lokauta dēļ atcelti jau kopumā 422 regulārā čempionāta mači jeb 34% sezonas.

To vidū tagad ir ne tikai "Winter Classic" mačs, bet arī visi plānotās Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales notikumi. Šis zīmīgais sezonas kalendāra posms bija plānots 26. un 27.janvārī Kolumbusā.

Ja šajās dienās nebūs skaidrības, tiks atcelts vēl vairāk maču, jo pēc vienošanās panākšanas nepieciešamas aptuveni desmit dienas, lai sāktu sezonu.

Līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!