Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs pēc zaudētās spēles pret Somiju atzina, ka bija problēmas uzbrukuma veidošanā, tomēr neko sliktu puišiem pārmest nevarot, treneris citēts Latvijas Hokeja federācijas mājas lapā.

"Pirmajā spēlē spēlētājos bija jūtams uztraukums. Uzbrukumā maz radījām bīstamus momentus pie pretinieka vārtiem. Vairākumā maz kustējāmies, nebijām atbrīvoti. Neko sliktu par puišiem pateikt nevaru. Bija arī pozitīvie momenti. Visi cīnījās. Ko varēja, to izdarīja. Pirmo reizi gada laikā spēlējām ar tik augstas klases pretinieku. Komandā noskaņojums labs, gatavojamies rītdienas spēlei," norādījis Tambijevs.

Ceturtdien plkst.14 pēc Latvijas laika Latvijas U20 izlase sacentīsies ar Šveices vienaudžiem.

Kā ziņots, Latvijas U-20 hokeja izlase trešdien Krievijā ar zaudējumu sāka pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, pirmajā mačā ar 1:5 (1:3, 0:2, 0:0) piekāpjoties Somijas vienaudžiem.

Pirmā perioda otrjā minūtē Arturi Lehkonens vadībā izvirzīja somus, bet devītajā minūtē Nikolajs Jeļisejevs izlīdzināja rezultātu. Somija vadību mačā atguva 13.minūtē, kad Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu pārspēja Miro Altonens, kurš pēc trīs minūtēm guva vēl vienus vārtus un panāca jau 3:1 Somijas labā. Otrā periodā Somijas labā vārtus guva Markus Granlunds un Rasmus Ristolainens, panākot jau 5:1.

Latvijas izlases rindās par labāko atzina Artūru Kuzmenkovu, bet Latvijas vārtsargs Merzļikins atvairīja 39 pretinieku metienus. Latvijas hokejisti mačā izdarīja tikai 12 metienus pa pretinieku vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!