Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Detroitas "Red Wings" kapteinis un tagadējais vienības skauts Niklass Lidstrēms no Zviedrijas atteicis vienības galvenā trenera lūgumam atgriezties laukumā pēc profesionālās karjeras noslēgšanas, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Detroitas komandas galvenais treneris Maiks Bebkoks esot mēģinājis pierunāt leģendāro aizsargu atgriezties uz ledus un palīdzēt vienībai gaidāmajā saīsinātajā NHL sezonā.

"Viņš man trešdien piezvanīja un jautāja, ko domāju par ideju atsākt spēlēt. Es atbildēju, ka esmu apmierināts ar pavasarī pieņemto lēmumu beigt profesionāļa gaitas," vietējiem medijiem pastāstījis Lidstrēms. "Tāpat viņš man jautāja, vai mana sieva jau neesot no manis nogurusi. Ar humoru atbildēju, ka vēl nav pagājis pietiekams laiks, lai tas notiktu."

Jau ziņots, ka pēc NHL vadības un tās Spēlētāju asociācijas (NHLPA) panāktās vienošanās un jaunā kolektīvā līguma ratificēšanas, tiks aizvadīta saīsināta sezona ar 48 spēlēm katrai komandai.

Lidstrēms pagājušā gada maijā nolēma beigt profesionālā spēlētāja karjeru, savu lēmumu pamatojot ar motivācijas trūkumu.

Visu savu 20 gadus ilgo NHL karjeru viņš pavadīja tikai "Red Wings" komandā, ar kuru četras reizes izcīnīja Stenlija kausu.

Lidstrēms ir iekļuvis arī tā dēvētajā "Triple gold" klubā, kurā ir spēlētāji, kuriem ir pasaules čempionāta un olimpisko spēļu zelta medaļas, kā arī uzvara Stenlija kausa izcīņā.

Kopumā savā NHL karjerā pieredzējušais zviedrs aizvadījis 1564 regulārā čempionāta spēles, kurās guvis 264 vārtus un izpildījis 878 rezultatīvas piespēles. Savukārt karjeras laikā aizvadītajos 263 Stenlija kausa izcīņas mačos Lidstrēms izcēlies ar 54 precīziem metieniem un 129 piespēlēm.

2002.gadā Lidstrēms kļuva par pirmo Eiropas hokejistu, kurš ieguvis Kona Smita balvu, kas tiek pasniegta Stenlija kausa izcīņas vērtīgākajam spēlētājam.

"Red Wings" komanda Lidstrēmu izvēlējās 1989.gada NHL jauno spēlētāju drafta trešajā kārtā ar kopējo 53.numuru.

Kā ziņots, "Red Wings" aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 1-4 piekāpās Nešvilas "Predators" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!