Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc svarīgās uzvaras Soču olimpisko spēļu kvalifikācijā pauda lepnumu par aizvadīto maču un fantastisko atmosfēru "Arēnā Rīga".

Latvijas hokejisti Soču kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē piektdien ar 3:2 pieveica Kazahstānu un spēra platu soli pretī tikšanai uz XXII Ziemas olimpiskajām spēlēm. Lai uzvarētāju kvalifikācijas izšķirošajā turnīrā un iegūtu ceļazīmi, Latvijai svētdien pēdējā spēlē jāuzvar Francija.

"Spēle bija ļoti aizraujoša. Esmu lepns par to, kā puiši cīnījās. Bet vairāk lepns par skatītājiem, atmosfēru tribīnēs. Tas ir īsts hokejs," sajūsmu neslēpa Nolans. "Visi spēlēja ar pilnu atdevi, bet izšķirošais moments bija pirmie divi vārti un tas, kā Sprukts ar partneriem nospēlēja trešo vārtu guvumā."


Uz jautājumu, kādēļ Latvijas izlasei nesokas ar "forcheking" spēles piekopšanu, Nolans atbildēja, ka "neesam perfekti, cilvēki mēdz kļūdīties". "Bet tā komanda, kura mazāk kļūdās, uzvar."

Nolans uzsvēra, ka turnīrā vēl nekas nav skaidrs. Tagad sestdien komanda aizvadīs treniņu un gatavosies izšķirošajai spēlei pret Franciju. "Šī ir tikai otrā uzvara, rīt jāgatavojas trešajai spēlei."

Kazahstānas izlases galvenais treneris, Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Vladimirs Krikunovs atzina, ka liela nozīme mačā bijusi pirmajiem diviem vārtiem, kas tika zaudēti nepilnas minūtes laikā. "Praktiski visu zaudējām līdz ar pirmajiem diviem vārtiem sākumā. Spēli it kā "izvilkām", izlīdzinājām rezultātu, [pārtraukumā pirms 3.perioda] izlēmām nospēlēt maksimāli labi, bet rupja kļūda neļāva uzvarēt."

Krikunovs nekomentēja situāciju, kad dažas sekundes pirms pamatklaika beigām ripa ielidoja Latvijas vārtos. Tiesneši šo vārtu guvumu neskaitīja, jo kazahu hokejists nospēlēja ar kāju. Tāpat Krikunovam no viņa hokejistiem nav traucējusi atmosfēra "Arēnā Rīga", jo spēlētāji ir ļoti koncentrējušies spēlei, brīžiem pat nedzird, ko treneri viņiem saka.

Lai Kazahstāna tiktu uz Sočiem, tai jācer uz Francijas uzvaru pār Latviju, taču Krikunovs piebilda, ka "mums pašiem vēl ir spēle ar Lielbritāniju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!