Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš svētdien atturējās sniegt skaidru atbildi, vai arī turpmāk būs gatavs spēlēt valstsvienībā.

Pēc Latvijas izlases kvalificēšanās 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, Ozoliņš LTV7 televīzijā teica, ka to, vai viņš vēl spēlēs izlasē, rādīs nākotne. "Tad jau redzēs," paskaidroja Ozoliņš, no plašāka izklāsta izvairoties.

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans 40 gadu veco Ozoliņu nosauca par vienu no komandā svarīgākajiem spēlētājiem, kura devums olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā izpaudies ne tikai laukumā, bet jo īpaši ārpus tā.

Savukārt Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans žurnālistiem pastāstīja, ka, vienojoties ar Ozoliņu par pieredzējušā aizsarga dalību olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, sarunas par tālāku nākotni nebija. Šopavasar Latvijas izlasei jāspēlē pasaules čempionātā Somijā, bet olimpiskais turnīrs notiks 2014.gada februārī.

Ozoliņš līdz šim pēdējo reizi valstsvienībā bija iesaistīts 2011.gadā ģenerālmenedžera amatā, taču pēc turnīra, kurā Latvija palika 13.vietā, LHF atlaida visu izlases vadību. Lipmans aģentūrai BNS iepriekš teica, ka Ozoliņš LHF lēmumu par izlases vadības atlaišanu jau tolaik uztvēris ar izpratni, un hokejistam par to pašlaik nekāda aizvainojuma nav. Klubu līmenī Ozoliņš spēlē Maskavas apgabala "Atlant", kas cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Jau ziņots, ka Latvijas izlase svētdien "Arēnā Rīga" ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Francijai, taču par neizšķirtu pamatlaikā gūtais punkts mājiniekiem nodrošināja pirmo vietu kvalifikācijas grupā un tiesības pēc gada spēlēt Sočos. Iepriekš turnīrā Latvijas izlase uzveica Lielbritāniju (6:2) un Kazahstānu (3:2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!