Foto: AFP/Scanpix
Žurnālists Sergejs Novikovs atklājis, ka Baltkrievijas izlases hokejisti par uzvaru olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Dānijas pilsētā Vojensā pieprasījuši 500 000 dolāru (262 500 latu) kopējo prēmiju, vēsta portāls "belarushockey.com".

"No izlases menedžera uzzināju ļoti interesantu faktu - spēlētāji pirms došanās uz olimpiskās kvalifikācijas turnīru Dānijā par uzvaru sacensībās Baltkrievijas Hokeja federācijai pieprasījuši 500 000 dolāru lielu kopējo prēmiju. Tagad gan vairs nav svarīgi - tika apsolīts viņiem tas vai nē," pastāstījis žurnālists.

Baltkrievijas izlase turnīrā Dānijā ar rezultātu 6:0 uzvarēja Ukrainu, ar 3:2 pārspēja Dāniju, bet izšķirošajā cīņā ar 2:4 piekāpās Slovēnijai. Uzvaru turnīrā Vojensā izcīnīja tieši Slovēnijas hokejisti, pirmo reizi vēsturē nodrošinot sev dalību Olimpiādē.

Jau ziņots, ka arī Latvijas izlases hokejisti svētdien nodrošināja sev dalību 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Latvijai šī būs jau ceturtā Olimpiāde pēc kārtas.

Pēc gada gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici. B grupā sacentīsies Somija, Kanāda, Norvēģija un Austrija, bet A grupā spēlēs Krievija, Slovākija, ASV un Slovēnija.

Pēc viena apļa turnīra katras grupas spēcīgākā komanda un labākā no otrajā vietā palikušajām izlasēm automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības aizvadīs astotdaļfināla mačus.

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!