Foto: F64
Uzvaras Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien izcīnīja Latvijas klubi "Liepājas metalurgs" un "Prizma"/"Rīga".

"Liepājas metalurga" hokejisti ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) izbraukumā pārspēja "Zeļenograd" vienību no Krievijas, kuru iepriekš trešdien pārspēja pēcspēles metienos ar 6:5.

Latvijas kluba rindās izcēlās Leonards Rimjāns un Pauls Hodzko.

Savukārt "Prizma"/"Rīga" komanda savā laukumā ar 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) uzvarēja Odincovas OGI vienību no Krievijas, revanšējoties par trešdien piedzīvoto zaudējumu ar 3:4.

Šajā spēlē Latvijas kluba pārstāvji divreiz nenosargāja vienu vārtu pārsvaru. Precīzi tā rindās bija Eduards Zēniņš, Filips Plostnieks un Kristiāns Drelings.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja trešais Latvijas klubs "Juniors", kas ar 1:4 (1:3, 0:1, 0:0) savā laukumā zaudēja citam Krievijas pārstāvim "Belgorod", vienīgos vārtus mājinieku rindās gūstot Ņikitam Zgirskim.

Abu komandu trešdienas mačā pārāki ar 5:3 bija "Juniors" hokejisti, tādējādi pievienojoties Liepājas klubam izslēgšanas spēlēs.

Vēl vienā cīņā zaudējumu piedzīvoja Lietuvas komanda Viļņas "Baltika", kuras galvenais treneris ir Latvijas speciālists Aigars Cipruss, bet to pārstāv latvieši Toms Tauriņš un Ritvars Zonenbergs, kas ar 2:4 (1:2, 0:0, 1:2) izbraukumā piekāpās "Dmitrov" vienībai.

Neviens no latviešu hokejistiem ar rezultativitāti neizcēlās, bet Tauriņš otrajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijā "Liepājas metalurgs" komanda tikusi pie 88 punktiem 38 mačos un jau garantējusi pirmo vietu regulārā čempionāta noslēgumā, "Juniors" ar 63 punktiem ieņem sesto vietu, bet "Prizma"/"Rīga" ar 50 punktiem atrodas septītajā vietā un par vietu izslēgšanas turnīrā vairs necīnās.

Tikmēr "Baltika" ar 49 punktiem šajā pašā konferencē atrodas astotajā pozīcijā.

Izslēgšanas turnīrā startēs divīzijas sešas spēcīgākās komandas. Regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 40 spēlēm.

MHL B grupā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A grupā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A grupas komandas izkritīs uz B grupu, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!