Foto: F64
Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionāta (BAČ) komandā "Liepājas metalurgs" vērojama strauja jauno hokejistu izaugsme un pēc pāris sezonām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" būs labs papildinājums no Liepājas, intervijā portālam "Delfi" sacīja vienības menedžeris Mihails Vasiļonoks.

Trīs spēles pirms BAČ regulārā čempionāta beigām "Liepājas metalurgs" hokejisti ar 78 punktiem 47 mačos atrodas stabilā piektajā vietā, kas garantē vietu izslēgšanas spēlēs. Komandas menedžeris Vasiļonoks šo sezonu līdz šim sauc par ļoti izdevušos.

"Es domāju, ka šī sezona ir ļoti veiksmīga no puiši nospēlējuši labi. Komanda galvenokārt sastāv no jaunajiem spēlētājiem un sezona noteikti ir veiksmīgāka nekā mēs to prognozējām," stāstīja "Liepājas metalurgs" menedžeris. "Pagājušajā gadā mēs pieņēmām lēmumu spēlēt ar jaunajiem spēlētājiem, un jau tad viņi rādīja atzīstamu sniegumu. Šogad viņiem pieredze lielāka un spēlē kļuvusi stabilāka. Pagaidām līdz izslēgšanas spēlēm sniegumu var nosaukt par veiksmīgu."

"Jāņem vērā tas, ka mums komandā ir daudz 1993. un 1994.gadā dzimuši spēlētāji. 91.gadi sāk spēlēt jau vadošās lomas komandā un dod rezultātu," turpināja Vasiļonoks, kurš piebilda, ka pagājušajā gadā pieņemtais lēmums spēlēt ar jauniešiem šogad devis augļus. "Lai Dievs dod nākamgad saglabāt šo sastāvu, lai viņi iekrāj vēl pieredzi un tad jau kaut kāds papildinājums būs Rīgas "Dinamo" komandai. "Dinamo" vismaz varēs pastatīties uz šo pusi."

Liepājas komandā šajā sezonā rezultatīvākais spēlētājs ir 22 gadus vecais Artūrs Mickevičs, kurš 47 spēlēs guvis 18 vārtus un izdarījis 20 rezultatīvas piespēles. 19 gadīgais Artūrs Kuzmenkovs 40 spēlēs iekrājis tikpat rezultativitātes punktus cik 27 gadus vecais Edgars Brancis 47 spēlēs – 11 vārti un 20 rezultatīvas piespēles. Tomēr Vasiļonoks slavēja visus jaunos spēlētājus.

"Visi jaunie puiši ļoti pielikuši meistarībā. Spēlējot pie "večiem", viņi paši pēc sava rakstura un pēc fiziskās sagatavotības kļūst par vīriešiem. Var teikt, ka viņi ir pārauguši junioru vecumu," skaidroja menedžeris.

Regulārajā sezonā "Liepājas metalurgs" komandai vēl palikušas trīs spēles un to nozīme turnīra tabulā nav liela. "Otrdien mūs sagaida spēle pret Soļigorskas "Šahtjor", kas būs kā sagatavošanās mačs "play-off", jo tieši viņi būs mūsu pretinieki izslēgšanas mačos," skaidroja Vasiļonoks. "Gribētos, lai izslēgšanas spēlēs izdodas pārvarēt pirmo kārtu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!