Par Latvijas hokeja čempionāta otro finālisti trešdien kļuva "Juniors" komanda, kas pusfināla sērijas izšķirošās, trešās, spēles trešajā trešdaļā tomēr spēja salauzt pieredzējušo "Ozolnieki"/"Monarch" hokejistu pretestību.

Izšķirošajā mačā "Juniors" izcīnīja panākumu ar rezultātu 4:2 (0:2, 1:0, 3:0).

Pirmos divus vārtus šajā mačā guva Ozolnieku kluba hokejisti Viktors Bļinovs un Kārlis Kalvītis. Otrajā trešdaļā Edgars Dīķis samazināja rezultāta starpību, 46.minūtē Krišs Lipsbergs panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc brīža Andrejs Smirnovs "Juniors" spēlētājus jau izvirzīja vadībā.

Ceturtos vārtus jaunie hokejisti guva cīņas beigās, kad Nikolajs Jeļisejevs raidīja ripu tukšos vārtos.

Sērijā "Juniors" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-1.

Finālā, kas sāksies jau piektdien, "Juniors" sacentīsies ar "SMScredit.lv" hokejistiem. Tieši šīs abas vienības bija spēcīgākās regulārajā čempionātā.

Kā ziņots, "SMScredit.lv" savā pusfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja iepriekšējo divu gadu valsts čempionvienību "Liepājas metalurgs 2".

Kopumā pēdējos piecos gados "Liepājas metalurga" komanda ieguvusi četrus titulus. Vienīgais pārtraukums bija 2009./2010.gada sezonā, kad par labāko kļuva "Dinamo-Juniors" vienība. Šosezon atkal iespēja triumfēt turnīrā būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" sistēmas vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!