Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē svētdien ar gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot Ročestras "Americans" ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveikt Olbanī "Devils".

Trešā perioda sākumā "Americans" nonāca zaudētājos ar 0:2. Perioda devītajā minūtē pēc Girgensona piespēle Niks Kraufords guva Ročestras komandas pirmos vārtus, bet četrarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām mazākumā Girgensons izlīdzināja rezultātu 2:2. Pēcspēles metienu sērijā "Americans" uzvarēja ar 3:0.

Visā mačā Girgensons izdarīja piecus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija +1. Latviešu uzbrucējs tika atzīts par spēles otro zvaigzni, bet pirmās zvaigznes gods tika "Americans" vārtsargam Metam Haketam, kurš atvairīja 39 metienus.

Šosezon Girgensons 55 mačos guvis piecus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles. AHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Americans" ar 82 punktiem 70 spēlēs ieņem sesto vietu un reāli kandidē uz spēlēšanu "play off" mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!