Foto: AP/Scanpix

Pēc traģiskajiem sprādzieniem Bostonā pirmdien pārceltā latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā vietējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba "Bruins" regulārā čempionāta spēle tiks aizvadīta 28.aprīlī, apstiprinājusi līga.

Līdz ar to par dienu pagarināts NHL regulārā čempionāta spēļu kalendārs.

Pirmdien paredzētajā mačā "Bruins" hokejistiem savā laukumā bija jāspēkojas ar latvieša bijušo komandu Otavas "Senators", tomēr Bostonas kluba prezidents Kems Nīlijs lēma par mača pārcelšanu, skaidroja to ar nepieciešamību vietējiem drošības spēkiem un mediķiem nodrošināt maksimāli iespējamos darba resursus, lai visi spēki tiktu koncentrēti sprādzienu seku likvidēšanai. Otavas kluba pārstāvji pilnībā atbalstījuši spēles neaizvadīšanu.

Visiem pārējiem klubiem NHL regulārais čempionāts beigsies 27.aprīlī.

Gan "Bruins", gan "Senators" komandas tādējādi regulāro čempionātu noslēgs ar diviem mačiem divās dienās jeb trim spēlēm četru dienu laikā.

Abas komandas pašlaik turpina cīņu par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Jau ziņots, ka tāpat pirmdien tika atcelta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" mājas spēle pret Indiānas "Pacers" vienību, kurai bija jākļūst par Bostonas komandas pēdējo cīņu regulārajā čempionātā.

"Celtis" un "Pacers" komandu spēle atcelta pavisam un netiks aizvadīta kādā citā datumā.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 170 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!