Foto: AFP/Scanpix

Bufalo prese un komandas biedri slavē latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu par sniegumu Amerikas hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīra spēlēs Ročestras "Americans" sastāvā.

Kaldera kausa pirmās kārtas sērijā "Americans" ar rezultātu 0-3 piekāpās Toronto "Marlies" hokejistiem, bet Girgensons trijos mačos izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Labākais spēlētājs komandā," "Americans" uzbrucējs Koudijs Makkormiks pēc sērijas izteicās par Girgensonu. "Labākais spēlētājs uz ledus."

Girgensons, kurš janvārī nosvinēja savu 19. dzimšanas dienu, šo sezonu uzsāka kā AHL otrs jaunākais spēlētājs, 61 regulārā čempionāta spēlē izceļoties ar sešiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Ilgāku laiku viņš šosezon nevarēja spēlēt smadzeņu satricinājuma dēļ.

Kā raksta "buffalonews.com", pagājušā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar 14. numuru izvēlētais Girgensons pierādīja savu reputāciju, ka ir spēka spēles piekritējs un agresīvs cīnītājs mazākumā.

"Es tikai darīju labāko, ko varu. Tas arī viss," pieticīgs bija pats latvietis. "Ja atdod visus savus spēkus, tev arī smaidīs veiksme. Man nedaudz paveicās izslēgšanas spēlēs."

"Smagi strādāju visu sezonu, bet tad varbūt veiksme nebija ar mani, kas pienāca "play-off" mačos," stāstīja latvietis.

Arī "Americans" komandas galvenais treneris Čads Kesidijs atzinis, ka Girgensons šosezon ievērojami progresējis.

"Viņš veicis ievērojamu progresu," teica Kesidijs, īpaši uzsverot Girgensona darbības ar ripu. "Viņš vienmēr spēlē ar spēku, un tagad viņam ir pārliecība arī darbībās ar ripu."

Girgensona zviedru komandas biedrs Jūhans Lāšons atzina, ka latvietis nav tipiska Eiropas hokeja stila spēlētājs. "Viņš līdzīgi kā es cīnās smagi, dodas stūros, un viņam ir laba oža vārtu priekšā."

Kesidijs atzina, ka Girgensonam un citiem jaunajiem "Americans" spēlētājiem trīs Kaldera kausa spēles bijušas ļoti noderīgas nākotnes vārdā, jo "Marlies" sastāvā spēlēja tādi hokejisti kā Maiks Komisareks, Pols Rendžers un Maiks Moto, kuri kopā NHL aizvadījuši 1102 cīņas.

Paredzams, ka tagad Girgensons pievienosies Latvijas hokeja valstsvienībai, kas sestdien uzsāks dalību pasaules čempionātā, tomēr pagaidām vēl nav zināms, kad tieši jaunais uzbrucējs ieradīsies Helsinkos.

Kā ziņots, pati Latvijas izlase ceturtdien devās ceļā uz čempionāta norises vietu Helsinkos. Valstsvienība uz turnīru aizceļoja 24 spēlētāju sastāvā, jau laicīgi vienu brīvu vietu atstājot tieši Girgensona piesaistei.

Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo "Americans" spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!