Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajiem finālistiem sestdien kļuva Čikāgas "Blackhawks", kas tagad izšķirošajā cīņā par trofeju tiksies ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins".

"Blackhawks" sestdien Rietumu konferences fināla piektajā spēlē dramatiskā cīņā otrajā pagarinājumā ar 4:3 pieveica līdzšinējos trofejas īpašniekus Losandželosas "Kings". Visā sērijā "Blackhawks" uzvarēja ar 4-1.

Cīņas gaitā "Kings" atspēlējās no 0:3 un 2:3, izlīdzinājumu 3:3 panākot vien 10 sekundes pirms trešā perioda beigām. Par spēles galveno varoni kļuva Patriks Keins, kurš guva trīs vārtus, ieskaitot uzvaru nesošos otrā pagarinājuma 12.minūtē. Vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva Dankans Kīts. "Kings" labā vārtus guva Dvaits Kings, Anže Kopitars un Maiks Ričardss.

2013.gada Stenlija kausa izcīņas finālsērija starp "Blackhawks" un "Bruins" līdz četrām uzvarām sāksies trešdien Čikāgā. Otrā spēle 15.jūnijā notiks Čikāgā, bet tad komandas pārcelsies uz Bostonu, kur 17. un 19.jūnijā notiks fināla trešā un ceturtā spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!