Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans darbu ar valstsvienību turpinās tīri cilvēcisku iemeslu dēļ, laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Atgādinām, ka pirmdien, 8.jūlijā LHF valde nolēma ļaut kanādietim turpināt darbu, neraugoties uz to, ka pēdējos divos pasaules čempionātos Stokholmā un Helsinkos netika izpildīts valdes dotais uzdevums.

"Atstājām viņu tīri cilvēcisku iemeslu dēļ. Nolana vadībā izcīnījām tiesības spēlēt Sočos, vajag ļaut tur nostartēt. Ir noruna, ka pēc olimpiskajām spēlēm atkal skatīsimies," laikrakstam sacīja Lipmans. "Negribējām vairs vilkt garumā, bet ļoti pareizi, ka bija laiks pārdomām – gan mums, gan viņam. Citādāk nemaz par kļūdām un to, ka uzdevums nav izpildīts, nebūtu aizdomājies."

No profesionālā viedokļa Lipmanam esot daudz jautājumu Nolanam, taču publiski par tiem negrib diskutēt. "Augusta beigās Nolans būs Latvijā, tad parunāsim. Varbūt viņš kaut ko būs pamainījis, varbūt nē. Izlase Helsinkos labi aizvadīja pēdējās spēles. Mani uztrauc tas, kāpēc tā nebija jau no sākuma," turpināja LHF prezidents.

Iepriekš izskanēja runas, ka Nolana alga varētu tikt samazināta, bet Lipmans stāstīja, ka tas nav noticis: "Runa bija par to, ka, parakstot līgumu ar Nolanu, vienojāmies viņu piesaistīt arī U-20 izlasei, taču tas nesanāca. Nav jau žēl maksāt, tikai paveiktā darba apjoms nebija tāds, kā runājām."

"Latvijas Avīze" ziņo, ka Nolanam LHF iedevusi "mājas darbu" - uzrakstīt sagatavošanās programmu Soču olimpiskajām spēlēm, ko izvērtēs LHF Treneru padome.

Jau vēstīts, ka LHF prezidents Kirovs Lipmans bija atradis alternatīvas pašreizējam galvenajam trenerim – divi krievu speciālisti, kā arī bijušas neformālas sarunas ar iepriekšējiem tās treneriem Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu, kuri neesot. teikuši kategorisku nē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!