Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolorādo "Avalanche" ar šī gada drafta pirmo numuru Nātanu Makkinonu parakstījis trīs gadu līgumu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa.

Līguma summa netiek izpausta.

"Esam gandarīti par parakstīto līgumu ar Makkinonu un ar nepacietību gaidām viņu treniņnometnē. Viņa klātbūtne dos papildu ātrumu un talantu komandai, kā arī daudz vairāk sajūsmu līdzjutējiem," paziņojis kluba viceprezidents Džo Sakiks.

"Pirmā NHL līguma parakstīšana man nozīmē nākamo soli, kļūstot par profesionālu hokeja spēlētāju. Esmu sajūsmā, ka mani draftēja "Avalanche", un jau ļoti smagi strādāju, lai fiziski un garīgi būtu gatavs treniņnometnei," izteicies 17 gadus vecais kanādiešu hokejists.

Aizvadītajā sezonā Helifeksas pilsētā dzimušais Makkinons vietējo "Mooseheads" komandu aizveda gan līdz Kvebekas junioru līgas pirmajam titulam, gan Piemiņas kausam, kuru pasniedz Ziemeļamerikas spēcīgākajai junioru komandai. Tāpat viņš atzīts par Piemiņas kausa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Regulārās sezonas aizvadītajās 44 spēlēs Makkinons guva 32 vārtus un izpildīja 43 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Makkinons šī gada NHL draftā 30.jūnijā tika izvēlēts ar pirmo numuru, nokļūstot "Avalanche" vienībā.

Šā gada NHL draftā izvēlēts arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kuru ar kopējo 124.numuru draftēja Tampabejas "Lightning".

Septiņās NHL drafta kārtās tika izvēlēti 97 kanādiešu hokejisti, bet no Eiropas valstīm sekmīgākā bija Zviedrija - 25 draftēti jaunie hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu - 60% no draftētajiem NHL spēlētājiem vēlāk tā arī neaizvada nevienu spēli šajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!