Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vinipegas "Jets" par 33,6 miljoniem dolāru (17,9 miljoniem latu) noslēgusi vienošanos ar vienu no komandas līderiem Bleiku Vīleru, vēsta "Yahoo Sports" interneta portāls

Vienošanās paredz, ka šo summu Vīlers saņems sešu gadu laikā, līdz ar to vidēji sezonā hokejists tiks pie 5,6 miljoniem dolāru (2,9 miljoniem latu).

Šobrīd 26 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējā sezonā piedalījās visās 48 spēles, kuru laikā 19 reizes pārspēja pretinieku vārtsargus un 22 reizes rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem.

Vīlers NHL apritē nonāca 2004.gadā, kad viņu jauno spēlētāju draftā ar kopējo piekto numuru izvēlējās Fīniksas "Coyotes". Kopumā pasaules spēcīgākajā līgā hokejists aizvadījis 372 mačus, guvis 93 vārtus un veicis 139 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā "Jets" par 23,5 miljoniem dolāru (12,5 miljoniem latu) pagarināja līgumu ar uzbrucēju Braienu Litlu.

Pagājušajā sezonā Vinipegas komanda nekvalificējās NHL izslēgšanas spēlēm, jo Austrumu konferencē ierindojās devītajā vietā, 48 mačos izcīnot 51 punktu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās sezonas noslēgumā uz "Jets" komandu tika izsaukts Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, taču pie iespējas spēlēt latvietis tā arī netika.

Jūlija sākumā Vinipegas klubs Kuldam piedāvāja kvalifikācijas līgumu. Tādējādi latviešu aizsargs varēs uzklausīt arī citu komandu piedāvājumus, taču Vinipegas vienība patur tiesības noslēgt ar viņu līgumu uz tādiem pašiem nosacījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!