Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunajā Latvijas hokeja čempionāta sezonā gatavojas startēt sešas komandas, no kurām piecu vienību dalība turnīrā apstiprināta, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Tikmēr arī nav kategoriski izslēdzama papildus, septītās, komandas iespējamā iekļaušanās čempionātā.

Dalībai turnīrā apstiprinātas komandas "Dinamo"/"Juniors", "Daugavpils", "Rīga"/"Prizma", "Zemgale"/JLSS un Rīgas "Kurbads".

"Dinamo"/"Juniors" ir valsts vicečempionu "Juniors" jaunais kluba nosaukums.

Sestā komanda dalībai Latvijas čempionātā pēc LHF valdes locekļu un sporta kluba "Rīga" pārstāvju pārrunām varētu būt "Rīga-97", kas paralēli virslīgai startēs arī Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta (LBJMH) U-20 grupā. Ar šādu mērķi "Rīga-97" komandai liegta dalība Sanktpēterburgas jauniešu čempionātā.

Kā zināms, valsts spēcīgākajā līgā nākamajā sezonā nestartēs "Liepājas metalurgs", kas pēc rūpnīcas finansiālajām problēmām jau iepriekš paziņoja ar profesionālas komandas neuzturēšanu. Saskaroties arī ar spēlētāju resursu trūkumu, izlemts par atteikšanos no dalības Latvijas čempionātā, gan saglabājot kluba pārstāvniecību jauniešu turnīros.

Tāpat jaunajā sezonā turnīrā vairs nespēlēs pērnās sezonas čempioni "SMScredit.lv", kā arī "Ozolnieki"/"Monarch".

"SMScredit.lv" komandai radušās problēmas ar sponsoru piesaisti, bet "Ozolnieki"/"Monarch" vienība jau pagājušās sezonas izskaņā finansiālu grūtību dēļ atteicās aizvadīt sēriju par bronzas medaļām ar "Liepājas metalurga" hokejistiem.

Tiesa, kā izteicies LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs, kategoriski noraidīt "Ozolnieki"/"Monarch" komandas nespēlēšanu turnīrā nevar, jo šī kluba pārstāvji lielāko rosību tradicionāli uzsāk neilgi pirms sezonas sākuma.

Jaunajā sezonā pēc gada pārtraukuma čempionātā atkal startēs Daugavpils pilsētas komanda, kur kluba sistēma izveidota no jauna. Tāpat sacensībās debitēs "Kurbads" vienība, kuras sastāva kodolu veido daudzi līdzšinējie "SMScredit.lv" un "Ozolnieki"/"Monarch" hokejisti.

Iepriekš gatavību spēlēt Latvijas čempionāta izteica arī apvienotā Ventspils un Tukuma komanda "Tukums".

Plānots, ka jaunā sezona sāksies 7.septembrī un ilgs līdz nākamā gada 7.aprīlim.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!