Foto: F64
Kontinentālo hokeja līgu (KHL) varētu papildināt klubs no Spānijas - "Barcelona", vēsta laikraksts "Sovetskij sport".

KHL sporta pasākumu organizācijas direktors Dmitrijs Kurbatovs atklājis, ka ar Barselonas klubu tika veiktas sarunas jau pirms pāris gadiem.

"Vai zinājāt, ka tur ir hokeja klubs? Mēs nē, taču nu esam informēti, lai gan neko specifisku nezinām," sacījis Kurbatovs. "KHL vienības pretiniekos vēlas redzēt labas komandas. Nevēlamies vājus klubus no labām pilsētām. Taču līgas attīstības vārdā vēlamies KHL zīmola lielāku atpazīstamību, tāpēc vēlamies prezentēt sacensības arī Eiropas lielākajās pilsētās."

"Ja klubs vēlas pievienoties KHL, vispirms jāveic rakstisks pieteikums. Pēc tam dodamies pārbaudīt infrastruktūru, kā arī iespējas finanšu un sporta jomā. Pēcāk KHL vadība to visu izvērtē un dod savu atzinumu. Taču ir jāsaprot, ka tā ir Spānija - tur hokejs nav diez ko populārs. Taču nevēlos kādam teikt "jā" vai "nē", jo vispirms ir jāsagaida "Barcelona" kluba pieteikums," paudis Kurbatovs.

Jau vēstīts, ka pēc aizvadītās KHL sezonas čempionāta klubu saimei pievienojās Vladivostokas "Admiral" un Horvātijas komanda Zagrebas "Medveščak". Līdz ar to līgas dalībnieku skaits nu ir 28. Tādējādi nākamajā sezonā vienības tiks sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā.

Jaunā KHL sezona sāksies 4.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!