Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 hokeja izlase svētdien triumfēja Federācijas kausa izcīņā, lai gan pēdējā trešajā mačā cieta neveiksmi pret Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) komandu Sanktpēterburgas SKA-1946.

Kā zināms, Latvijas jaunie hokejisti svētdien piedzīvoja zaudējumu pret SKA-1946 ar 2:3, tāpēc līdz kausa ieguvēja noskaidrošanai bija jāpagaida, kā noslēgsies citu MHL komandu "Rīgas" un Čerepovecas "Almaz" duelis. Tajā panākumu ar 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) izcīnīja "Almaz".

U-20 hokejisti iepriekšējās divās cīņās pieveica gan "Rīgu" (3:0), gan "Almaz" (6:1), bet Čerepovecas vienība pirms tam pārspēja SKA-1946 ar 5:1, savukārt "Rīga" pēcāk atzina Sanktpēterburgas hokejistu pārākumu ar 3:5.

Līdz ar to trīs komandas turnīru noslēdza ar sešiem punktiem trīs spēlēs, bet, pateicoties labākai vārtu attiecībai savstarpējos mačos, pie uzvaras turnīrā tika tieši Latvijas hokejisti. Vienīgā bez izcīnītām uzvarām un punktiem Federācijas kausa izcīņā palika "Rīga".

Gan "Rīgas" komandas, gan Latvijas U-20 izlases galvenais treneris ir Leonīds Tambijevs, kurš šajā turnīrā kopā ar Andreju Banadu vada MHL komandu. Savukārt Latvijas U-20 izlases priekšgalā šajā turnīrā ir Vjačeslavs Nazarovs, Ronalds Ozoliņš un Andrejs Ignatovičs.

Kā ziņots, iepriekšējos gadus šajā laikā risinājās Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs U-20 valstsvienībām, tomēr tagad tas pārcelts uz novembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!