Foto: AFP/Scanpix
No Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" galvenā trenera posteņa pirmdien atlaists Pīters Laviolets, kurš darbu zaudējis jau pēc trim jaunās sezonas spēlēm.

Kā vēsta ASV mediji, par trenera atlaišanu pirmdien oficiāli tiks paziņots īpašā preses konferencē. Viņa vietā komandu vadīs Kreigs Barubī.
Lavioleta vadībā "Flyers" komanda jauno NHL sezonu sākusi ar trim zaudējumiem un pašlaik ieņem pēdējo - 30. - vietu visā līgā.

Pašlaik 48 gadus vecais Laviolets "Flyers" komandu sāka vadīt 2009.gada decembrī. Laviolets, kurš 2006.gadā palīdzēja Karolīnas "Hurricanes" iegūt pirmo Stenlija kausu, no "Hurricanes" vienības galvenā trenera amata tika atbrīvots 2008.gada decembrī pēc gandrīz četru gadu ilga darba. Pirms tam viņš strādāja arī ar Ņujorkas "Islanders" komandu.

Filadelfijas klubs 2009./10.gada sezonā, sastāvā esot latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim, tika līdz Stenlija kausa izcīņas finālam, nākamajās divās sezonās nepārvarēja izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet pērn nekvalificējās Stenlija kausa spēlēm.

Tikmēr 47 gadus vecais Barubī no 1986. līdz 2003.gadam kā spēlētājs piedalījās 1054 NHL regulārā čempionāta spēlēs. Kādreizējais hokeja "policists" kļuva par vienu no rupjākajiem spēlētājiem līgas vēsturē, karjeras laikā nopelnot 3149 soda minūtes.

Trenera karjeras laikā Barubī strādājis "Flyers" kluba sistēmā, vadot arī tā fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Adirondakas "Phantoms".

Tiek prognozēts, ka pašlaik ar lielu jautājuma zīmi ir arī Pola Holmgrēna izredzes turpināt darbu "Flyers" ģenerālmenedžera amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!