Latvijas hokeja čempionāta spēlē ceturtdien "Zemgale"/LLU vienība savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 6:2 (3:2, 1:0, 2:0) pārspēja līgas vicelīderus "Rīga"/"Prizma" spēlētājus.

Pirmajā trešdaļā starp abiem klubiem aizirēja rezultatīva, bet līdzvērtīga cīņa, turklāt rīdzinieki pēc Sergeja Pečuras metiena mača astotajā minūtē izvirzījās vadībā ar 2:1, taču tie izrādījās viesu pēdējie vārti šajā duelī.

Mājinieki "Zemgale"/LLU līdz pirmās trešdaļas izskaņai divus vārtus atguva, bet cīņas turpinājumā pamanījās raidīt vēl divas ripas Maksima Rešetņikova sargātajos vārtos, bet sestie vārti tika gūti, kad "Rīga"/"Prizma" vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem šajā spēlē izcēlās Viktors Jasionis.

Kā zināms, rīdzinieku sastāvu nupat papildināja uzbrucējs Dāvis Straupe, kurš šajā cīņā izcēlās ar rezultatīvu piespēli "Rīga"/"Prizma" komandas pirmo vārtu guvumā.

"Kurbads" ar 28 punktiem 12 spēlēs pašlaik atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā un par astoņiem punktiem apsteidz "Rīga"/"Prizma" hokejistus un "Ozolnieki"/"Monarch" komandu, kuru pulciņā tagad piebiedrojusies arī "Zemgale"/LLU. Tikmēr "Dinamo Juniors" kontā ir 17 punkti, bet pārliecinoša sacensību pastarīte ar trijiem punktiem 11 mačos ir "Daugavpils".

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies divās ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!