Foto: F64

Otro "sauso" spēli Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā sestdien aizvadīja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Floridas "Everblades" komanda savā laukumā ar 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) sagrāva Orlando "Solar Bears" hokejistus.

Gudļevskis šajā spēlē atvairīja visus 22 pretinieku metienus, kļūstot par spēles pirmo zvaigzni.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē piektdien "Everblades" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, bet ceturtdien Orlando klubs ar 2:1 bija pārāks savā laukumā. Piektdienas neveiksme Gudļevskim bija vien trešā Ziemeļamerikas karjerā, kas tika uzsākta pirms šīs sezonas.

"Everblades" rindās Gudļevskis astoņās spēlēs vidēji ielaidis 1,64 ripas un atvairījis 92,9% metienu. Šajos mačos latvietis palīdzējis komandai izcīnīt piecas uzvaras.

"Everblades" komanda ar 17 spēlēs izcīnītiem 24 punktiem atgriezusies Austrumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Šīs sezonas sākumā viņš spēlējis ECHL un Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Sirakjūsas "Crunch".

"Crunch" rindās Gudļevskis aizvadīja četras spēles, vidēji mačā ielaižot 1,92 ripas un atvairot 92,4% pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!