Foto: F64
Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Ufas "Salavat Julajev" otrdien izcīnīja panākumu regulārā čempionāta mačā, savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 1:0) papildlaikā pieveicot Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Kulda šoreiz laukumā pavadīja 22 minūtes un 19 sekundes, kas atkal bija ilgākais spēles laiks komandā, divas reizes nesekmīgi meta pa pretinieku vārtiem, kā arī bloķēja divus sāncenšu raidījumus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Vēl mazāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Salavat Julajev" izvirzījās vadībā ar 2:1, kad precīzs bija Ņikita Ščitovs, bet "Jugra" rezultātu izlīdzināja vien 16 sekundes pirms beigu sirēnas, kad vārtsargu bija nomainījusi pret sesto laukuma spēlētāju. Tomēr viesiem pie uzvaras tikt neizdevās, jo uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē Ufas labā guva Kirils Koļcovs.

Tikmēr pārliecinošu zaudējumu piedzīvojusi Laura Dārziņa pārstāvētā Čeļabinskas "Traktor", kas savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) piekāpās vienai no līgas spēcīgākajām komandām Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Dārziņš šim mačam nebija pieteikts.

Pateicoties panākumam, "Salavat Julajev" ar 59 punktiem 33 mačos pakāpusies uz Austrumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, bet "Traktor" ar 44 punktiem 32 mačos ir šīs konferences astotajā pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!