Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" uz pasaules U-20 čempionātu atbrīvojusi Krievijas hokejistu Mihailu Grigorenko, kamēr viņa vienaudzis Zemgus Girgensons nav bijis iekļauts pat Latvijas U-20 izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, jo Latvijas Hokeja federācija (LHF) viņu cer redzēt Soču olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, Latvijas U-20 hokejisti šogad startē pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kamēr Krievija ir elites divīzijā.

Krievijas mediji ziņo, ka "Sabres" komanda Grigorenko ļāvusi pārstāvēt savu U-20 izlasi, un viņš jau 9.decembrī būs Maskavā, lai piedalītos sagatavošanās posmā.

Tikmēr kā portālam "Delfi" norādīja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs, tad Girgensons nav bijis iekļauts pat Latvijas U-20 paplašinātajā kandidātu sarakstā, jo lietderīgāk viņu ir izsaukt uz Latvijas izlasi dalībai Soču Olimpiādē, nevis U-20 čempionātu pirmajā divīzijā.

Girgensons savā debijas sezonā NHL 27 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis sešas piespēles, kamēr Grigorenko 18 spēlēs guvis divus vārtus un izcēlies arī ar vienu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!