Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģendārais uzbrucējs Stīvs Aizermans, kurš tagad ir kluba Tampabejas "Lightning" ģenerālmenedžeris, ASV masu medijiem paudis patīkamu pārsteigumu ar latviešu vārtsargs Kristera Gudļevska progresu un viņa nonākšanu Amerikas hokeja līgā (AHL).

Kā zināms, Gudļevskis šonedēļ otro reizi sezonā tika izsaukts uz "Lightning" fārmklubu, Sirakūzu "Crunch", kurā tagad tiks dota iespēja nostiprināties komandā. Šobrīd "Crunch" ir trīs labi vārtsargi – Gudļevskis, Sedriks Dežardēns un Riku Heleniuss, kuram ir vienvirziena līgums ar "Lightning". Aizermans izteicies, ka Gudļevska atnākšana ietekmēs Heleniusa spēles laiku.

"Mēs esam pārsteigti par to, ka viņš jau ir nobriedis augstākam līmenim, kā viņš trenējas, cik fiziski spēcīgs ir. Mums patīk viņa attieksme. Tas priecē. Var teikt, ka [Gudļevskis] ir laba izvēle," ASV masu mediji citē Aizermanu.

Ziemeļkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā Floridas "Everbaldes" rindās 11 spēlēs Gudļevskis savai vienībai palīdzēja izcīnīt septiņas uzvaras. Šajos mačos Gudļevskis atvairīja 92,5% metienu, bet vidēji katrā spēlē ielaida 1,83 ripas. "Crunch" rindās Gudļevskis četrās spēlēs guva četras uzvaras, atvairot 92,4% metienu un ielaižot vidēji spēlē 1,92 ripas.

"Mums patīk, kā Gudļevskis līdz šim spēlējis, tāpēc esam nolēmuši, ka viņam vairāk laika jāpavada AHL, vairāk jāspēlē AHL mačos. Tāpēc arī viņu izsaucām," piebilda NHL leģenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!