Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ja Latvijas hokeja izlases sastāvā olimpiskajā atlases turnīrā nebūtu spēlējis Sandis Ozoliņš, tā, visticamāk, nebūtu izcīnījusi ceļazīmi uz nākamgad paredzētajām Soču olimpiskajām spēlēm, sarunā ar portālu "Shaiba.kz" izteicies centra uzbrucējs Armands Bērziņš.

Kā zināms, Latvijas izlase februārī četru komandu turnīrā bija pārāka par Lielbritāniju, Kazahstānu un Franciju, nodrošinot iespēju piedalīties jau ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

"Katra spēle turnīrā bija svarīga, tāpēc viss izvērtās ļoti emocionāli," izteicies Bērziņš. "Katra kļūda varēja maksāt ļoti daudz. Tomēr noslēgumā mums izdevās uzvarēt."

"Latvijā ir daudz labu hokejistu. Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā milzīga loma bija Ozoliņam - mūsu kapteinim. Ja viņa nebūtu, mēs, visticamākais, uz Olimpiādi nemaz nebrauktu. Viņš ir īstens kapteinis. Ozoliņš uzvaras vārdā vienmēr atdod sevi visu, rādot lielisku piemēru pārējiem," paudis Bērziņš.

Hokejists tikmēr izteicās, ka vēl nav īsti drošs par savu vietu valstsvienībā dalībai Olimpiādē. "Tas ir trenera lēmums. Protams, es būtu iepriecināts, ja kāds man piezvanītu, taču, ja tā nenotiks, dzīve ar to nebeigsies."

Bērziņš atzina, ka tikai neveiksme esot patraucējusi Latvijai iekļūt 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā. Toreiz Latvija izšķirošajā spēlē tikai pagarinājumā atzina Čehijas pārspēku.

Tāpat sportists sarunā ar portālu atklāja, ka savulaik viņam bijis plāns doties spēlēt uz Nacionālo hokeja līgu (NHL), taču tas nav izdevies, tādēļ bija jādodas spēlēt uz Eiropu.

Bērziņu 2002.gada NHL draftā ar kopējo 155.numuru izvēlējās Minesotas "Wild". Pēc vairākām pavadītām sezonām Ziemeļamerikas līgās, spēlētājs 2005.gadā atgriezās Eiropā.

Šobrīd Bērziņš pārstāv Kazahstānas vienību Atirau "Beibaris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!