Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēle starp Bufalos "Sabres" un Fīniksas "Coyotes" bija aizraujošākā latvieša Zemga Girgensona karjerā, pēc cīņas atzina pats hokejists.

Atgādinām, ka Girgensons pirmdien palīdzēja "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2:1, un latvietis tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

"Šī noteikti bija mana aizraujošākā spēle manā karjerā. Visu maču bija dažādi aizraujoši un emocionāli momenti," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja Girgensons. "Emocijas tagad ir ļoti sakāpinātas. Šī bija lieliska uzvara."

Bufalo vienība maču pabeidza 15 spēlētāju sastāvā, bet latviešu uzbrucējs turpināja smagi strādāt, lai veicinātu komandas uzvaru: ""Īsais" soliņš, daudzie noraidījumi – šķita, ka šajā spēlē nekas nenotiek mūsu labā. Vienkārši strādājām un pieturējāmies pie spēles plāna."

"Sabres" komanda uzvaras vārtus guva pagarinājumā, un tie izvērtās ļoti kuriozi. Girgensons neslēpa, ka kaut ko tādu iepriekš nebija redzējis.

Tikmēr "Sabres" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs Teds Nolans sacīja, ka Girgensons pēdējās divās spēlēs ir viens no labākajiem spēlētājiem komandās. Kā zināms, aizvadītajās divās spēlēs viņš guvis vārtus un izdarījis rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!