Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien pārtrauca Kolambusas "Blue Jackets" astoņu uzvaru sēriju Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā un iesāka paši savējo, pēc pieciem zaudējumiem uzvarot ar 5:2 (2:1, 1:0, 2:1).

Zemgus Girgensons šai spēlē savu rezultativitātes punktu krājumu nepapildināja, taču nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Spēlējot izbraukumā, Bufalo "Sabres" netika izskatīti par favorītiem šai mačā pret vienu no labākajām līgas komandām, tomēr vārtsarga Raiena Millera teicamā spēle ļāva no Kolambusas aizbraukt kā uzvarētājiem, un liedza "Blue Jacket" gūt trīs vārtus mačā, kā mājinieki bija ieraduši pēdējās deviņas spēles pēc kārtas. "Sabres" vārtsargs šai mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem.

Mača rezultātu atklāja Mets Eliass, pirmās trešdaļas trešajā minūtē vadībā izvirzot "Sabres", taču perioda vidū Dereks Makkenzijs rezultātu izlīdzināja. Pēc tam sekoja trīs bezatbildes vārti "Sabres" izpildījumā, līdz Marks Letestu trešās trešdaļas sākumā vienus vārtus atguva. Mājinieki pēdējā spēles minūtē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un pazaudēja vēl vienus vārtus - "Sabres" svinēja uzvaru ar 5:2.

"Jums ir jābūt veiksmei un labam vārtsargam. Šovakar mums bija abi," pēc mača atzina "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!