Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" uz galveno komandu izsaukusi latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski, vēsta klubs.

Kopā ar Gudļevski uz "Lightning" komandu no Amerikas hokeja līgas (AHL) vienības Sirakūzas "Crunch" izsaukts arī cits vārtsargs Sedriks Dežardēns.

Abi vārtsargi no AHL izsaukti, jo iepriekšējā NHL mačā savainojumu guva Tampabejas komandas pamatvārtsargs Bens Bišops. Tiek ziņots, ka Bišopa savainojums nav pārāk nopietns, tomēr tas vēl nav oficiāli apstiprināts. Tāpat NHL klubs ziņo, ka savainojumā iedzīvojies arī otrs vārtsargs Anders Lindbaks, kurš savainojis potīti. Līdz ar to sestdien Gudļevskim ir iespēja debitēt NHL.

Gudļevskis otro reizi tiek izsaukts uz NHL, jo oktobrī viņš aizvadīja vienu treniņu ar "Lightning". Šajā sezonā latvietis AHL nospēlējis 21 spēli un vidēji ielaidis 2,78 vārtus, kā arī atvairījis 89,8 procentus pretinieku metienu. Tāpat četrās spēlēs viņš palicis nepārspēts. Atgādinām, ka Gudļevskis sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Piektdien "Crunch" komanda aizvadīja spēli AHL, bet vārtos stājās Dežardēns. "Crunch" piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Dežardēns atvairīja 26 no 29 metieniem.

"Lightning" komandai nākamā spēle ir sestdien, kad tā spēkosies pret Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!