Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Hokeja federācija (KHF) trešdien oficiāli paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar valstsvienības galveno treneri Zinetulu Biljaļetdinovu, kura vadībā komanda neveiksmīgi nospēlēja Soču Olimpiādē.

Kā zināms, Krievijas hokeja izlases savās mājās nepārvarēja ceturtdaļfinālu un palika bez medaļām.

"KHF izpildkomiteja uzklausīja galveno treneri, viņa atskaite bija laba. Izpildkomiteja izlases sniegumu novērtēja kā neapmierinošu. Viss bija treneru rokās. Izpildkomiteja pateicās trenerim par darbu, tomēr uzdevums nav izpildīts. Izpildkomiteja uzsāks sarunas ar iespējamo jauno treneri," pavēstījis KHF prezidents Vladislavs Tretjaks.

Jau ziņots, ka galvenais kandidāts uz tagad vakanto amatu ir bijušais Latvijas izlases kapteinis, bijušais Latvijas izlases galvenais treneris un pašreizējais divkārtējo KHL Gagarina kausa ieguvēju Maskavas "Dinamo" vadītājs Oļegs Znaroks.

Spekulācijas par Znaroka kļūšanu par Krievijas izlases galveno treneri ir jau vairākus gadus, taču ne reizi Znaroka kandidatūra nav izskanējusi oficiāli.

Pēc Krievijas izlases neveiksmīgā starta Soču olimpiskajās spēlēs baumas par Znaroka kandidatūru uzjundīja no jauna, lai gan pats bijušais Latvijas izlases vadītājs noliedza, ka viņam piedāvāts vadīt Krievijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!